Dyrenes følelser og vores følelser for dyr 24. September 2022

← Tilbage

Hvad tænker dyrene? Føler høns empati med hinanden? Er grise bevidste om deres egen eksistens, og hvad oplever får og køer egentlig, når de omgås mennesker?

FORSKNINGEN HAR GJORT store fremskridt, når det handler om at forstå landbrugsdyrenes indre liv, og den nye viden er ikke altid let at forholde sig til. Per Jensen fortæller levende og enkelt om de seneste videnskabelige opdagelser om dyrenes indre liv. Vi ved i dag mere end nogensinde om følelser, tanker og kognitive egenskaber hos de dyr, der efter deres død danner grundlaget for de fleste kogebøger. Uden at moralisere over, hvad vi spiser, bliver de svære spørgsmål, som vi alle må tage stilling til, stillet. Er behandlingen af dyrene i nutidens landbrug rimelig, når vi nu ved, at deres følelsesliv ikke adskiller sig meget fra vores? Det er du og jeg, der bestemmer, hvad vi vil spise – og det giver os også magt til at forandre dyrenes liv.

Per Jensen er professor i etologi, læren om dyrenes adfærd, ved Linköpings universitet. Han medvirker flittigt i forskellige medier, når det gælder spørgsmål om dyr og dyrebeskyttelse og har skrevet flere bøger, blandt andet ”Den misforståede hund”, der udkom på dansk i 2020.

Hardcover i farver, 200 sider. Vejl. udsalgspris 335,- kr.



  • Vi tager imod Dankort
    ZenRockers
  • Forlaget Tro-fast ApS · Bellisvej 8 · 9970 Strandby · Tlf: 61 79 25 06 · CVR 64839713 · · Privatlivspolitik
    ® Tro-fast er et registreret varemærke.