Bag forlaget


Forlaget blev startet i 1999 uden de store ambitioner, men med en stor interesse for sprog, oversættelser, tro og livsstil og - ikke mindst - hunde!

Kvinden bag forlaget

Kvinden bag forlaget er mig, Dorte Bhutho, årgang 1960 bosat i Strandby nord for Frederikshavn. Jeg har igennem årene oversat en del bøger, blandt andet for min kirke, Metodistkirken, og mere end én gang har jeg leget med tanken om at starte mit eget forlag.

Jeg er født og opvokset i Vejle, tog min realeksamen fra Kirstine Seligmanns skole og studentereksamen fra Rosborg gymnasium. Dengang var det min mening, at jeg ville være korrespondent, men jeg blev træt af at terpe verber, valgte den samfundsfaglige linie og droppede tankerne om en fremtid som korrespondent.

I stedet blev jeg uddannet som højskolelærer på Kerteminde Husflidsseminarium - 3 år jeg ser tilbage på med stor glæde - men på grund af en hjerte/lungesygdom, kom jeg aldrig rigtig ud på arbejdsmarkedet, men måtte søge invalidepension.

De store fysiske kræfter er der altså ikke, men med min hundeinteresse, mit forlag, samt mit engagement i kirken, ja så keder jeg mig aldrig.

Interessen for sprog har aldrig fortaget sig, og jeg har haft gode muligheder for at holde det engelske sprog levende og efter en periode på 3 år i Sverige, blev også svensk et sprog, jeg kom til at arbejde med. 

Efter et seminar om hundeadfærd, kom jeg i gang med at oversætte et materiale om løsning af forskellige adfærdsproblemer hos hunde, og jeg begyndte at undersøge mulighederne for at starte eget forlag mere alvorligt. I 1999 blev det til en realitet. Jeg blev momsregistreret og startede Forlaget Tro-fast.

Forlagets navn

Navnet er en historie i sig selv. Trofast er jo et gammelkendt hundenavn, og bindestregen satte jeg ind for at signalere, at mit kirkemateriale i fremtiden også ville kunne udgives på mit forlag ”Tro……..fast”! Indtil videre er det dog blevet til flest hundebøger, men en enkelt prædikensamling smukt illustreret med akvareller samt en afhandling om udbrændthed, er det da også blevet til. Og da jeg i maj 2013 udgav en ungdomsbog om Metodismens fader, John Wesley, begyndte troslitteraturen så småt at tage fart.

I november 2000 ændrede mit helbred sig sådan, at jeg blev afhængig af ilttilskud 16 timer i døgnet, men det har ikke stoppet mit hunde-, kirke-, eller forlagsarbejde. 

Det er klart, at jeg ikke længere kan fungere som aktiv hundetræner, og i 2013 valgte jeg også at ophøre med at tage ud som hundekonsulent (Blev uddannet som hundekonsulent i DcH i 1999), men jeg bruger stadig meget tid på hunde og forlagsarbejde. 

Metodistkirken, som er mit andet hjem, betyder også rigtig meget for mig. Jeg er stort set i kirke hver søndag og synger også stadig i kirkens kor. Jeg medbringer blot min bærbare ilt, så går det fint, og jeg elsker at synge. 

Bøgerne på Forlaget Tro-fast var i begyndelsen helt hjemmeproducerede. Det eneste der blev lavet ude af huset var korrekturlæsning og trykning af bogomslag. Efterhånden har forlaget dog vokset sig så stort, at de fleste bøger produceres ude af huset.
I 2005 begyndte jeg også at afholde kurser med den berømte svenske hundepsykolog og forfatter - Anders Hallgren. Det første kursus blev afholdt i forbindelse med udgivelsen af en ny bog af ham: "Drivkraft & motivation - kernen i seriøs hundetræning" Dette kom til at betyde, at mange flere kom til at kende til Forlaget Tro-fast. Det blev også til et varmt venskab med Anders, som betyder rigtig meget for mig, og siden dengang er det blevet til en del kurser med både ham og flere af mine andre forfattere.


10-års jubilæum 2009

I 2009 kunne jeg fejre forlagets 10 – års jubilæum, og der blev holdt reception, hvor Nordtryk i Frederikshavn lagde lokaler til og flere af mine forfattere medvirkede. Forfatterne blev standsmæssigt hentet i en hvid limousine med gult læderindtræk. 

I forbindelse med jubilæet udgav jeg også en bog ”Hundetanker i tiden”, hvori man blandt meget andet kan læse mere om mig og mit forlag.

Dorte Bhutho

  • Vi tager imod Dankort
    ZenRockers
  • Forlaget Tro-fast ApS · Bellisvej 8 · 9970 Strandby · Tlf: 61 79 25 06 · CVR 64839713 · · Privatlivspolitik
    ® Tro-fast er et registreret varemærke.