Foredrag med etologiprofessor Per Jensen 29. Oktober 2022

← Tilbage

Forlaget Tro-fast har for første gang inviteret etologiprofessor Per Jensen fra Linköping universitet i Sverige til at komme til Danmark og holde foredrag.

Emnerne for de to foredrag, som afholdes i Odense på Odin Havnepark konferencecenter d. 23. og 24. september 2023 er: 

Hundens sprog og tanker

Det er svært at forestille sig en menneskelig tilværelse uden hunde. De er en del af vores samfund og vores liv. Vi har dem til at holde os med selskab, til rekreation, sport og friluftsliv, vagt og jagt. De sanerer minefelter, opsøger forsvundne mennesker, trøster gamle og syge og hjælper børn med at lære at læse.

Der kommer løbende nye forskningsrapporter om hundens biologi og psykologi, og det, der tidligere betragtedes som endegyldige sandheder, bliver nu vendt på hovedet. På kurset får du indsigt i ny viden, når det gælder hundens oprindelse, adfærd, sprog og evner til at tænke. Foredraget vil give dig et unikt indblik i, hvad den moderne videnskab har at sige om hundens indre liv. I tiden op til kurset udkommer desuden Per Jensens nye bog "Hundens sprog og tanker".

Du kan læse mere og købe billet til foredraget her.

Dyrenes følelser og vores følelser for dyr
Enhver, der tror, at en kylling er forvirret, en ko er dum og en gris er beskidt, er blevet offer for den sædvanlige mytedannelse omkring de dyr, vi spiser. Men i de senere år har forskningen brugt mange kræfter på at kortlægge det indre liv hos fødevareproducerende dyr, herunder fisk. I dette foredrag fortæller etolog og professor, Per Jensen, jeg om alt fra dyrenes sanser og hvad de oplever af deres omgivelser, til deres komplekse følelsesliv. Kan grise og høns have empati? Kan en ko sørge? Føler fisk smerte?

Forskningen har gjort store fremskridt, når det handler om at forstå landbrugsdyrenes indre liv, og den nye viden er ikke altid let at forholde sig til. Vi ved i dag mere end nogensinde om følelser, tanker og kognitive egenskaber hos de dyr, der efter deres død danner grundlaget for de fleste kogebøger.

Er behandlingen af dyrene i nutidens landbrug rimelig, når vi nu ved, at deres følelsesliv ikke adskiller sig meget fra vores? Det er dig og mig, der bestemmer, hvad vi vil spise, og det giver os også magt til at forandre dyrenes liv.

Du kan læse mere og købe billet til foredraget her.

Per Jensen har desuden skrevet en bog med samme titel "Dyrenes følelser og vores følelser for dyr", som kan købes her.

Ønsker du at købe billetter til begge foredrag er der penge at spare.

Læs mere og køb billetter her.

Download brochure om foredragene her



  • Vi tager imod Dankort
    ZenRockers
  • Forlaget Tro-fast ApS · Bellisvej 8 · 9970 Strandby · Tlf: 61 79 25 06 · CVR 64839713 · · Privatlivspolitik
    ® Tro-fast er et registreret varemærke.