Kurser


Foredrag - Dyrenes følelser og vores følelser for dyr

Forfatter: Per Jensen
Beskrivelse:

Enhver, der tror, at en kylling er forvirret, en ko er dum og en gris er beskidt, er blevet offer for den sædvanlige mytedannelse omkring de dyr, vi spiser. Men i de senere år har forskningen brugt mange kræfter på at kortlægge det indre liv hos fødevareproducerende dyr, herunder fisk. I dette foredrag fortæller etolog og professor, Per Jensen, om alt fra dyrenes sanser og hvad de oplever af deres omgivelser, til deres komplekse følelsesliv. Kan grise og høns have empati? Kan en ko sørge? Føler fisk smerte?

Forskningen har gjort store fremskridt, når det handler om at forstå landbrugsdyrenes indre liv, og den nye viden er ikke altid let at forholde sig til. Vi ved i dag mere end nogensinde om følelser, tanker og kognitive egenskaber hos de dyr, der efter deres død danner grundlaget for de fleste kogebøger.

Er behandlingen af dyrene i nutidens landbrug rimelig, når vi nu ved, at deres følelsesliv ikke adskiller sig meget fra vores? Det er dig og mig, der bestemmer, hvad vi vil spise, og det giver os også magt til at forandre dyrenes liv.

STED: Kurset afholdes på Odin Havnepark, Lumbyvej 11, 5000 Odense

DATO: 24 september kl. 09:00 hvor vi begynder med morgenkaffe/The og rundstykker. Foredraget begynder kl. 10:00 og varer til ca. 13:00 inkl. pause..

PRISER:

Èt foredrag: 500 kr. Ved køb inden d. 15. december 2022 er prisen 450 kr.

Ved køb af billetter til begge foredrag: 450 kr. pr. stk. Ved køb inden d. 15. december 2022 er prisen 400 kr. pr. stk.

Billetter sendes på mail til den oplyste mailadresse sammen med faktura.

Husk at oplyse i kommentarfeltet, hvis du har fødevareallergier eller er vegetar eller lign.

  • Vi tager imod Dankort
    ZenRockers
  • Forlaget Tro-fast ApS · Bellisvej 8 · 9970 Strandby · Tlf: 61 79 25 06 · CVR 64839713 · · Privatlivspolitik
    ® Tro-fast er et registreret varemærke.